***

Алина Ивлин
Коли в ночі у твою рідну хату,
Завітає святкова ялинка у вогнях,
Помолись тихенько за солдата,
Що гине там в важких боях.

Свій Новий рік він зустріне в полі,
Під дзвін не курантів, а гармат,
В компанії берези і тополі,
В руках тримаючи холодний автомат.

Йому так би хотілося до тебе,
В теплу хату на хвилину хоч зайти,
Для нього подарунків і не треба,
Лиш, щоб привітала донька і сини.

Для нього щастя в тиші щоб заснути,
Щоб повернулись ті, кого забрали небеса,
Щоб лише на мить, помріяти – збагнути,
Що скінчилась клята ця війна.

І в час коли годинник, вдарить в тиші,
Коли келихи будуть повні від вина
Слова, прошу не говори багато-пишні,
Помолись, за тих хто є і кого уже нема.