Дружба

Виталий Ткачук 2
и знаєш : що таке дружба?
Зловивши це зморщене слово,
сховавши у ньому святого,
насправді не значить нічого.

Вона постає у вірі і правді,
росте лиш на вчинках і честі.
Не продається за жменьку смарагди,
не розпадеться на перехресті.

У дружбі не розминаються течії,
не важливий життєвий потік.
Важливо,що поряд є братські плечі,
які зупинять непотрібний притік.

У ній твориться новий світ,
що накриває благими ділами.
З виду - скромний в ній пліт,
але його не задує вітрами.

У дружбі не існує одного,-
це незламна духовна родина,
Не залишеться в ній голодного
твоє тіло - для друзів хлібина.

Від людей так часто лунає :
"Друг пізнається в біді".
Насправді важливо пізнати,
що істина дружби в тобі.