Emily Dickinson, 1698, Tis easier to pity...

Илья Липес
       Emily Dickinson               
            1698


Tis easier to pity those when dead
That which pity previous
Would have saved —
A Tragedy enacted
Secures Applause
That Tragedy enacting
Too seldom does.

     Эмили Дикинсон
          1698

Покойников легко жалеть, –
Не то, что сострадать
Живым – и тем спасать их.
Конец трагедии –
Толпа возбуждена,
А что ж в начале драмы? –
Была лишь тишина.