Пiд простирадлом

Вацек Ян
Мої руки з'їдять кишені,
Поховає мої ноги сніг.
Вино злиже солоні рани,
Побачу тебе, але тільки
Під простирадлом вік.

Ламаної сірої лінією,
Від обіймів кидаючись геть,
Пов'язавши в капкани зi зміями,
Мені в твоїх путах - смерть.

Щастя мить або чорної болi,
Бритвою ранок розріже очі.
Я розтертий, розірваний роєм,
І немає сил вити по-вовчому.

Бавовни брудними квітами
Був зім'ятий в твоїх теплих долонях.
Ім'я вирізаю під віками битими,
Оттісала клеймо на скронях.