Разбудз л звонк я цымбалы

Людмила Хлиманович
                Разбудзілі звонкія цымбалы,
                Ускалыхнулі памяць тых часоу,
                Калі шчырым сэрцам прыняла я
                Тваю ласку, шчодрую любоу.

                Нешта цеплае яшчэ лунае
                У маім сэрцы...
                Можа зараз адзіноту усю прагнаць?
                Але розум гучна супярэчыць:
                Хочаш новы клопат на сябе узяць?!

                У адзіноце есць свая прыемнасць.
                Суцяшаю часта я сябе.
                Праз гады мне гэту памяць несці...
                Прыгажосць есць нават у журбе.