Гичитоаря драгостей

Максимус Михайлов
 
Черям ка орькаре де ла Думнезеу юбире,
Куратэ,ка апа дин фынтына ноуэ.
Пентру мине еа ера ка о бунэвестире.
Дорям с-о густ кынд нинже,кынд плоуэ.

Ерам гата ши вяца,ши суфлетул сэ-й дэруй,
Вець спуне кэ ерам мик-авець дрептате.
М-ам фрипт де еа,суфэр ын орьче ноапте.
Де че н-ам путере сэ н-о дау нимэнуй?

Дакэ,чинстит,фэрэ еа лумя н-аре кулорь,
Пур ши симплу еу ну й-ам тэлмэчит гичитоаря.
Чине-о ынцележе се скалдэ ын флорь,
Cе симте феричит ши либер ка маря.