Титан едукат

Максимус Михайлов
Титан принтре оамень,импудик,екземплар,хазлиу.
Ничкынд ту н-ай плекат капул ын жос.
Кынд соарта урла ку глас де луп крунт,фрумос.
Рана суфлетулуй ай спэлат-о ку апэ дин рыу,
Апой лингушяй ла умбрэ кэцелул кумпэтат,ленос.

Ку спателе лате ка баобабул ку пэрул сур,
Те жукай ку копиий мичь,ле речитай поезий.
Фетеле те адмирау,уймите ка пе зэриле-аржинтий.
Мергынд пе-алэтурь се топяу,ту ерай махмур,
Ну-нцележяй каре ымпрэштие скынтей роший,вий.

М-ам ынтылнит ку мулць бэець май копць
Ка мине ши к-о сумедение верзь ка бэлэрия.
Дин ей нимень н-а спус,кэ-шь скоате пэлэрия
Ын фаца фрателуй сэу,кэ-л юбеште ка нопциле
Ку мирос де висе калде,каре-аминтеск де копилэрие.

Ну мэ рушинез,те адор путерник ши ну-с вагабонд
Пе пэмынтул ачеста плин де пэкате ши амэжялэ.
Де ла тине пот сэ-нвэц май мулте ка ла шкоалэ.
Рэмый ши май департе енержик ка епуреле,блонд.
Фереште-те де прошть,каре-ау умплут цара наталэ.