Ынтребэрь дурероасе

Максимус Михайлов
Де че ну путем сэ трэим фэрэ лупте?
Де че баний с-ау ынфэцишат пе примул лок?
Де че ыннэдушим ши аша зилеле скурте?
Ной сингур арункэм пьетре ын норок.

Де че зидим гардурь пынэ-н норь?
Де приетень уйтэм,ку спаймэ адормим.
Ной ам ынекат демулт юбиря,пе дор
Л-ам доборыт,пентру че май трэим?

Де че ажунгынд ын вырф,ну-ндрептэм
Привиря-н урмэ,ла чей каре не-ау ридикат?
Ной ну путем мулцуми,ну май сперэм.
Трэим ка егоиштий,рече-й ал ностру пат.

Де че лимба н-о пэстрэм?Еа се усукэ.
Ый кад петалеле,пьерде кулоаря вие.
Ын креерул ностру алций фэрэ скарэ се уркэ,
Аколо нумай ной требуе сэ фачем курэцение.

Де че-а скэзут бунэтатя-н ной рапид?
Чине-й виноват?Сэ не гындим ын сине!
Ши дакэ вом бя апэ дин фынтынь плине,
Пэмынтул ну с-а теме де невой,фи-ва лучид.