Зарзэрул сфэтос

Максимус Михайлов
Плоуэ ку диаманте скумпе,мэшкате
Ши але меле де пе ображь кад жос.
Ый трист-н апропиере ши-н депэртаре.
Дин ругул уд се-налцэ кипурь албе,ынарипате,
Каре кос таблоулуй виу ултима сплендоаре.
Соареле-нкэ ерь пьердика а трас-о ленос.

Мэ цине зарзэрул де мынэ стрынс,ка тата.
О фрунзэ рошие-мь дя,ка сэ-мь штерг фаца.
Ымь спуне,кэ-н чер ла адунаре сфинций се-адунэ
Ши дакэ вотязэ пентру"да",апой-ць скимбэ соарта.
Ыць тримит идей,букурие,ыць ынверзеск вяца.
Яр дакэ се чартэ,ыць атинг а суфлетулуй струнэ.

Мь-а спус кэ чя май бунэ вариантэ-й пентру мине,
С-алунг кырдуриле бэтрыне,каре-мь акоперэ черул лин.
Ши сэ ну фиу принтре оамень ка о нэлукэ.
Дакэ сингур ну вой ынкэлзи сынжеле-мь дин вине
Лукрынд,нимень ну мь-а густа тоамна сфэтосул вин.
А стригат кэ н-ам стрикат ал неынкредерий нукэ.

Ла урмэ-мь повестя прин че греутэць трекусе,
Кыте фрунзе-а ымплетит,кытэ-н луме семинце-адусе.
Ун пуй мь-а дат,зикынд ла колцул касей сэ-л сэдеск.
Дин фруктеле стрынсе друмеций сэ сервеск.
Ши-атунч лумина-н каса-мь с-а ынмулци ла трей,
Принчипалу-мь шопти,сэ ну-й обиждуеск пе прикиндей.