Чорнобиль

Михаил Генсёр
Здригнулась Земля,
Почорніли поля.
Став ,,рижим" ліс.
Україно моя,
Радіацію попіл приніс.
Лелеки покинули край,
Риба на дно залягла...
Світе мій, знай:
Безвідповідальність перемогла.
Але квіткова надія природи
Не дала своєї згоди.
Зарясніли росою світанки,
(її вже не прикладеш до ранки)
Невидима смерть - радіація,
Превілювала над нацією.
Але повернулись лелеки,
Виросли нові смереки,
Діти весело защебетали...
Життя відроджуватись стало.
Не завдяки міністерським подачкам,
А всупереч законам на дачах:
Лише все заборонити.
Зумій довір'я відродити,
Тоді ми, просто, будемо  жити.
               2016р.