Всадник

Анатолий Загравенко
Вершник

Миколі Чевелюку

(Сонет)

Сонети ні про що – то не для мене.
Таких я не читаю й не пишу.
Ганчірка із барвистих чи знамено?
Я потягом до перших не грішу.

Цупку сукає нитку веретено.
Козацькому не зрадивши кошу,
лечу. А піді мною кінь шалений
то по бруківці, то по споришу.

Видзвонюють чи гупають копита.
Свистить сталева шабля чи дзвенить.
Я бій веду невтомний і відкритий
з усім, що людям заважає жить.

Хто об святе знамено ноги витер,
з моєї волі мусить кров пролить.


–––––––

©Анатолій Загравенко.