Cерпневi примари

Катерина Фесенко
Коли небо виходить з-за краю,
Коли більше невзмозі чекати,
Спробуй не потривожити зграю
Вовків, бо нікуди буде тікати.

Набери ще повітря в легені,
Уяви дещо вкрай невагоме,
Сам на сам на порожній арені
Увійди у своє підсвідоме.

Коли важко стрибати крізь прірву,
Ти закрий свої очі зелені,
І най розум знешкодить ту вірву,
На шляху у казкову Вілену.

То не шелест гілок на узліссі —
Справжній шепіт серпневої ночі,
поцілунок морів в перенісся,
Їхні хвилі і піна співочі.

Протри скельце пенсне запітніле
Та продовжуй похід свій угору.
Від свободи тіло сп'яніле
Витанцьовує польку бадьору.

                13 августа 2016 г.