Що ти для мене...

Людмила Лашкул 2
Що є ти для нас, скажи, рідна Батьківщино?
Що ж за спів такий у серці, що бринить донині?
Що ж то є, про що сказати слів не вистачає?
І таке нам дороге, що й ціни не має...

Небо синє, небо в хмарах, небо наді мною...
Та земля; лани та луки, гори над рікою...
Спів птахів та шепіт вітру, ручаїв дзюрчання...
Та гірке, повите горем, цвінтарів мовчання...

Хіба можна зрадить серцю, чи його віддати?
Хіба можна Україну й душу поміняти?
Що є ти? Що я для тебе?
Можу  втім сказати:"Я навік твоя дитина.
Ти ж - кохана мати"!