Expromt

Станислав Шастак
Жадаю табе Сярожа,
Каб даў табе грошай божа,
Да іх у прыдачу волі,
Каб меў ты часу даволі
І пользу меў бы з тых грошай!
А каб жыў ты жыткай харошай
У бога прасіць гатоў я
Найлепшага ў свеце здароўя,
Каб ты жыў у ладзе са сьветам
І стаў бы прызнаным паэтам!