Pleskay v doloni

Сергей Лукашовъ
«Плескай в долоні»

Плескай у долоні.
Тобі подарували іграшку.
Смійся,
Доки щоки твої не стануть
Червоні.
Образити сміхом не бійся.
Пригощайся,
Цукерка солодка не всяка.
Лишайся
Та грай у дитину,
Все одно навкруги
В тобі бачать
Мань’яка.
Робити усе,
Що заманеться?
Дурню. Ну звісно ж
І це
Минеться.

Склянку постав на картину
І проси в неї лити
Стільки,
Наскільки прекрасний малюнок.
Людино,
Невже ти гадаєш,
Що твій порятунок
Тоді,
Коли буде він мокрий
Від перелитої за край води?
Плескай у долоні.
Перемога за перемогою,
Шарм від безглуздя.
Безглуздя зробленого.

А ще напиши симфонію,
І проси
Оцінити твої гармонії
Оплисками.
Під час її виконнання.
Чим гучніше – тим краще,
Тим вище твоє визнання.
До плінтусу вище.
Від богеми до днища.
Плескай у долоні.
Перемога за перемогою,
Шарм від безглуздя.
Безглуздя зробленого.

І в жодному разі
Не думай про користь.
І май на увазі
Твій ворог – це совість.
І далі гадай, що ти геній
Та центр людської сучасності.
Кумедно-кумедно…

Дивись.
А той бідолага ще плескає…
Певно ж!

Чи плескаєш ти?

03.01.2017