Мiй дiд - мiй рiд

Николай Веред
Я згадував тебе не раз

Та жалкував про те, що час

Біжить невпинно, як життя

І спілкуватися під час,

Ми можемо лише в віршах

Та спогадах людських, і знаєм,

що ти залишив скрізь літа -

Лиш добру пам'ять та повагу

Й медаль за «Доблесть та відвагу» .

Війну пройшовши, ти вернувся

І працював завжди як вмів,

Коли прийшлось удар прийняти

Ти голови не опустив…

Пройшли часи і ти вернувся,

Живеш ти в пам`яті моїй.

Так склалось, нас не дочекавшись,

Не вспівши завершити мрій,

Пішов з життя та залишився

Не тільки в пам’яті моїй.

Всі ж твої справи, що не встиг

Я сподіваюсь завершить

І всю історію про рід,

Ми знаєм – зможем відновить!

В житті на жаль буває так,

Що не відразу і ніяк,

Щось не виходить, та завжди

Ми прагнем досягти мети.

Потрібно труднощі долати,

Щоб зрозуміти хто є ти,

А людям шкоди не завдати,

Та йти до вірної мети.

Що головне в житті я маю?

Тепер напевно вже я знаю!

Збагну не раз ще помилившись,

Але з дороги вже не збившись,

Є в мене ти і батько, й мати,

Сім`я і діти, брат, мета -

Щоб в краї ріднім доживати

Мені відміряні літа.

Пройшов доріг вже я не мало,

Стерпів і спеку й лютий лід,

Тому найближчим мені стало –

Село звідкіль мій вийшов рід!

Хто жив до нас поки не знаєм!,

Сховали роки лихоліть…

Та впевнений, що не сховають

Вони історію про Рід,

Яку почав й для мене Дід!

24.09.2016р.

В пам'ять про діда Михайла.