***

Валерий Познякевич
Галоўнае ў жыцці -- сабрацца з духам,
Прэч адагнаць трывогі і тугу,
Каб думкі не спазналі горыч, скруху
І не гучалі болем на слыху.
Галоўнае -- застацца чалавекам.
Сумленным быць і паважаць людзей,
Каб памяць аб учынках не памеркла,
Не разыйшлася кругам на вадзе.