Ты не любил. Иван Коваленко

Ольга Кайдалова
Ти не любив

Значить, ти не любив,
Бо ти спав уночі
І не вийшов надвір,
Щоб спитати у зір,
Чом у неї тоді
Був засмучений зір.
Ти цього не робив –
Значить ти не любив.

Значить, ти не любив...
Під єдиним вікном
Не проводив у муках
Ти ночі і дні,
Не ловив її тінь
У знайомім вікні.
Ти цього не робив –
Значить, ти не любив.

Значить, ти не любив,
Якщо безліч разів
Ти на день не сказав
Найдорожче ім’я.
Його вітер співав
І дерева в гаях.
Ти не чув і не знав –
Значить, ти не кохав.

Значить, ти не любив,
Бо так рано посмів
Поцілунок зірвать
З її ніжних губів.
Якщо ти це посмів,
Якщо ти це зробив,
Значить, ти не кохав,
Значить, ти не любив.
-----------------------------------
«Ты не любил» И.Е.Коваленко

Значит, ты не любил,
Ведь ты спал в той ночи,
И не вышел спросить,
Ты не вышел во двор,
Чтоб спросить у звезды
Про измученный вид.
Ты не вышел спросить –
Значит, ты не любил.

Значит, ты не любил…
Под любимым окном
В муках не проводил
Время ночью и днём,
Не ловил её тень
Ты в знакомом окне.
Ты не сделал того –
Значит, ты не любил.

Значит, ты не любил,
Ведь ты тысячу раз
Имя то не сказал,
Что ты шепчешь сейчас.
Его ветер пропел
Да деревья в лесу.
Ты не знал, не успел –
Значит, ты не любил.

Значит, ты не любил,
Ведь так рано посмел
Поцелуи сорвать
С её губ, был так смел!
Если это посмел,
Если это свершил –
Ты любить не умел.
Значит, ты не любил.

 (1.04.2017)