Школьные годы на Ингушском

Микаил Барахоев
 Классаш меллич
 Яьслуш латт
 Мехкарии кегий нахи
 Кхийна хьал ийтаб

 Тайп тайпара хьехархой
 Царца ур лаьттаб
 Цхьайтта шера
 Царна цар никъ хьихаб

 Хьаьта1, хьалхара хьехархой
 Дешархошта дукхаг1 без
 Из хьанад шоана хой?
 Дицдендале, берашка хатта дез!

 Хьара денца, хьара шераца
 Бераш доккхи хул
 Дийша баьлач,
 Уж ишколер ара бувл

 Шоай лейна хало
 Йица1 еле, сатувс царга хьехархош
 Цхьайтта шера лилдаьр дага дихач
 Ух цар диг1а хорш!!!