Далекия

Светлана Гайкова
Не кажы аб каханні:
Тыя словы не мне,
Бо Гасподзь пакаранне
Неўзабаве пашле.

Не тулі да сябе
 А ні ноччу, а ні днем.
Бо да іншай заве
Сэрца. смаліць агнем.

Не цалуй, не галуб
Ды імя не шапчы,
Бо цяпло тваіх губ
Не кранае душы.

Не мані, не хлусі,
Лепей проста маўчы.
Па жыцці пранясі
Што ўзяў на вянцы.