Зарапад

Светлана Гайкова
Есць людзі, што нясуць святло
Для тых, хто па жыцці блукае,
Каб кожны з нас адчуў цяпло...
Шкада, што сэрца хутка іх згарае.

Кароткі шлях,ды часта цяжкі
Дае Гасподзь ім, такі лес,
Але заўседы позірк мяккі
У тых, што шчасце людзям нес.

Зямля, што дорыць, забірае
У хуткім часе без сляда,
Але ў цемры ўсе ж мільгае
Сузор'ем новым іх душа.

Гляджу на неба, і не веру,
Што зоркі падаюць на смерць.
Даю павер'ю нову меру:
Ідуць да нас, каб нас сагрэць.