Хочеться бути з тобою!

Давид Свитонь
Чи знаєш, як хочеться бути з тобою?
Неначе ми берег і річка з тобою!
Як берег і річка, пісок і водичка,
Бажаю я бути з тобою!
***
Ти річка бурхлива, весела, грайлива,
Цариця води, найкраща, барвиста,
Кохана всіма, як сонце любима,
Як місяць, як зорі,
як квітка красива!
Бажаєш ти волі і світу нового,
На берег викидуеш знову і знову!
Хвилі бажання, невзгод і тривогу
Щоб берег поглинуть своею красою.
***
А берег той сильний, тебе він тримає,
Від всяких невзгод тебе охраняє,
Красиву і ніжну, чисту водичку,
Неначе як ту, що пьють із кринички!
У жилах своїх він довго тримає,
Тому що дуже сильно кохає...