Во деревне было, в Ольховке, English

Вячеслав Четин
In a village it was, in Olkhovka,
In a village it was, in Olkhovka.

Refrain:
Oh, bast shoes, oh bast shoes, oh bast shoes of mine.
Bast shoes, oh bast shoes, oh bast shoes of mine
Out of weaved bast of lime.
Wear them always on, don’t care,
Dad will bark more bast to spare,
He will weave another pair.
Ah well…

There lived  a good lad, Andreyashka,
Andreyashka fell in love with Parashka,

Refrain:

Well, now…

He would give her expensive surprises,
He would bring her barankas and spice- cakes.

Refrain:

Well, well…

Only Dad disallowed him to marry,
Only Dad disallowed him to marry.

Refrain:
Well, so…

Andreyashka wailed his eyes out then,
And Parashka after him yowled then.

Refrain:
The end…

***

Во деревне то было, в Ольховке,
Во деревне то было, в Ольховке.

Припев:
Ох, лапти, вы, лапти, вы, лапти мои,
Лапти да лапти, да лапти вы мои,
Лапти лыковые,
вы ходите, ходите.
Батька лыка надерёт,
Лапти новые сплетёт.


Там жил-был парень Андриашка,
Полюбил Андриашка Парашку.

Припев:

Он носил ей прянцы да баранцы,
Он носил ей прянцы да баранцы.

Припев:

Не велел ему тятька жениться,
Не велел ему тятька жениться.

Припев:

Как заплакал тут наш Андриашка,
А за ним заревела Парашка.

Припев: