Самый-самый. Галина Шестакова 4

Радко Стоянов 2
Заботится львиная мама о сыне -
То вылижет детку, то лапой обнимет,
То, рыкнув, ухватит легонько зубами -
Ребенка воспитывать следует маме.
Но львенок не спорит со строгою мамой.
Сын знает, что он для нее самый-самый!

НАЙ-НАЙ-
Превод: Радко Стоянов

Вълнува се Лъвчова мама за сина –
ту ближе детето, ту с лапи прегръща,
ту с рев го прихваща със зъби –
детето си тя възпитава грижливо.
Но Лъвчето няма да спори със мама.
То знае: за мама е Лъвчо  Най-Най!