Це ж хто напасть наслав на Украину?

Михаил Генсёр
Це ж хто напасть наслав на Україну,
В вінок заплів рясну калину,
Незалежність, Волю і соборність дав,
А владу від народу відібрав?
Я втратив найдорожче - віру,
До влади будь-яку довіру,
Але за правду яне впав навзнак.
Дух боровся затверділий,
Хоча не витримало тіло...
Я не жалкую, правди діло
Доведу, якщо не згину,
Й не зведе мене в могилу
На справедливий суд надія.