***

Милена Йорданова
Сега е трудно - дишам страх.
Небета черни точат мълнии.
Очи затварям, но във тях
кръстосват облаци прегърбени.
Кръвта пълзи - изрива сол.
Горчат ми думите зад зъбите.
Мълча, за да не зейне гол
строшеният ми свят пред другите.