Пажаданн на Шчодрык

Светлана Катарская
Калядую калядую.
Водку носам ужо чую.
Налівай хутчэй , дружок,
За шчаслівы Новы год!
Каб твой пеўнік не старэў,
У новым годзе курак меў.
І таптаў,і таптаў,
Дзетак многа не кляпаў.
Каб вялася гаспадарка
На стале стаяла чарка.
Грошай куры не клявалі
І сябры не забывалі.