Журавлиний ключ, украiнською

Сергей Пикарось
Скільки років живу на землі,
В небо дивлячись, заздрю я щиро,
Поки клином летять журавлі,
З Білорусі далеко у вирій.

Ми, журавлику, друзі старі.
Без тепла щось я вдома хворію.
Ти у вирій мене забери,
Може, серце своє відігрію.

А як іній з душі опаде,
Зрозумію у зимню годину -
Краще рідного дому ніде,
Повернусь знову на Батьківщину.

Я дивлюсь від весни до весни,
Як вертається ключ журавлиний,
І додому летить з чужини
В Білорусь крізь мою Україну.

P. S. Особиста подяка Олені Лапшиній
http://www.stihi.ru/avtor/spring1