Душа моя мила, чому ти сумуеш

Владимир Ольховой
Душа моя мила, чому ти сумуеш,
Чого ж не літаєш у небі, як птах?
Кожнісіньку ніч блукаєш в степах.
Похмура так часто, чому не жартуєш?

Задав знов питання – мовчиш, мов не чуєш,
І біль за майбутнє читаю в очах.
Душа моя мила, чому ти сумуеш,
Чого ж не літаєш у небі, як птах?

В примарному світі, а тут лиш існуєш,
Шукаєш нам долю, бо край наш в сльозах,
Бо котрий вже рік чужинці в містах,
Як їх проженем, лиш тоді запануєм.

Душа моя мила, чому ти сумуеш,
Чого ж не літаєш у небі, як птах?
Кожнісіньку ніч блукаєш в степах.
Похмура так часто, чому не жартуєш?

Владимир Ольховой.16 Января 2017.