Ба дусти чавонмарг

Джахонзеб Абдульхамид
Ба хамсинфу хамсояи шуху далерам. Ба падари чилрузаи чавонмарг Камолов Хошим 27.11.1989-19.09.2013


Ох дунёи фанд, ту фиребам карди,
Чавон будам, охир чавонмаргам карди.
Мани навдомод сер аз арусам нашудам,
Аз огушаш гирифтиму дар хоку хунук хобам карди.
                19.09.2013
............................

Эй духтаракам холо , ки ту тифлаки,
Зи холи падари хеш хабар надори.
Ту хобиву дар хоб ширин ханда дори
Буданд маро бахри  хоксупури,
Ту хобиву хеч парвое надори.
                21.09.2013
............................

Худоё, бо хар бодат, буи арусамро бар ман бирасон!
Ёди тифлакамро, ки сер аз руяш нашудам, бирасон!
Мани гариб доим пазмони модар мегаштам,
Акал "Бачам"-гуихои очаамро бар ман бирасон!
                23.09.2013
............................

Намехостам, то расад дастат дасти занеро,
Намехостам бубинам ба руят, хатто магасеро.
Ман рашк ба он замин мекардам, ки ба руяш мегарди,
Инро бин, ман хок шудаму ту ба болоям мегарди!
                19.10.13
............................

Эй дусти азиз, рухакат Иллохо шод бошад!
Гураки торат, Иллохо равшан бошад!
Гамгин зи тарки ин дунёи бадихо машав,
Чун зеби ту, як гушаи боги Бихишт бошад!