Зери хок будахо

Джахонзеб Абдульхамид
Омад бахору руи хар кабре лола руида,
Чун лола сурх гашта чехраи хама мурда.
Дируз, чу тамошои лола мекарданд,
Имруз хоканд, лола ба онхо механда.   
               10.05.2014
............................

Гар бини, руи гуре сабзаи дамида,
Чи дони, холи он бечора мурда?
Дируз чу худ, руи сабзаи тар мезад хоб,
Зи хоки уст имруз, ин сабзаи дамида.
                11.05.2014
............................

Фасли хазон омаду умрам хазон кард,
Барканд мисли баргу барбодаш кард.
Хазон, ки худ чу ошик як ранги зард дорад,
Ошик буданам донист, бо роз зери хок кард.
                31.08.2014
............................

Сари манзил нишаста, хама заррин мебинам,
Хуррам ошиконро канори хам мебинам.
Боди хазон овард, буи чонон бар машом,
Хумори ёр дорам худро дар гур мебинам
                31.08.2014