Марги номард

Джахонзеб Абдульхамид
Кушт маро, марги номард, махрум аз умр кард,
Рабурда чонам, панохам дар лахад кард.
Гуед ба марг: "Ёр рабурдааст хастии ман,
Гар хохад чони ман, марги ёр аст, марги ман!"
Гуед ба у: "Ханда дорам бар холаш,
Таппиш дорад, то хануз хам, ин дили садчоки ман.
То равон бувад ёрам, у маро маглуб накард,
Натвонист чон гирифта, зинда дар гур кард!"