Страх людський

Александр Соседка
Чому людина так боїться смерті?
Останній подих  жадібно вдиха.
Тому ,що ми занадто вперті
Тому,що ми раби свого гріха.

Гріхи земні не відпускають душу,
Невидимим тримають ланцюгом,
Бо кожен припис гідності порушив.
Живе свавілля з осудом кругом.

У серце милосерддя не заходить,
Ненавистю стежинка заросла.
Хоча душа так слізно розум молить ,
Щоб вітер щастя доля занесла.

Не бавтесь люди з долею своєю,
Ніхто не знає коли прийде  той час,
Як тіло розпрощається с душею.
За все спитають на суді у нас.

Поки є гроші ,будуть і іуди.
Поки кохання є ,то зради не менути.
Поки любов є і надія буде.
Поки є Бог, то певно й людям бути.
Отож життю не буде і кінця.
Сосєдка О.Д.                16.01.2017р.