Зiмовыя сны

Махнач Сергей Юрьевсын
Заблытаўся травень зялёны
У студзеньскім сне нездарма:
Казалі, прачнуўшыся, клёны,
Што будзе не вечнай зіма,

Што будзе не доўга журботным
Падталы сябрук снегавік:
Струменем жывым і вільготным
Ён сыдзе ў раўчук-сакавік.

Дзе снегу апошняга ўсхліпы,
Дзе змёрзлая глеба ледзь-ледзь,
Там будуць удзячныя ліпы
Ўвесь ліпень духмяна квітнець.

Прачнецца нястрыманы чэрвень
(ён першым заўсёды ўстае):
Чырвоны, як казачны певень,
Гарачы, як вусны твае.

18.01.2017