Аркадий Белкин. Детский вопрос

Виолета Божилова
-         
       ДЕТСКИЙ  ВОПРОС
Автор : АРКАДИЙ  БЕЛКИН
И мальчику, и девочке -
                пятнадцать.
Их близнецам - всего лишь
                только месяц.
"Откуда двое?"
          Не могу понять я -
   один лишь раз
              мы были с нею
                вместе."


                ДЕТСКИ  ВЪПРОС
      Автор: Аркадий БЕЛКИН
Поетичен превод: Виолета Божилова
Момче с момиче
           са по на петнайсет.
Близнаците им
         са едва на месец.
"Защо пък две?"-
          аз чудя се, че знайте,
"Щом само  веднъж
          любили сме се."

http://www.stihi.ru/2009/12/29/5145