Стрэу цябе я надвячоркам,

Станислав Шастак
Стрэў цябе я надвячоркам,
Кужаль сну ўжо хутаў далі,
Калі ў душу роўна зоркам
Малахітны вочы ззялі!

Час ляцеў як конік спрытны
А мы пісьмы ўсё пісалі,
Я с табою стаў выбітным,
Малахітны вочы ззялі!

Гэтак годы праляцелі,
Слодыч мы жыцця зазналі.
Дай Бог далей каб зіхцелі,
Малахітны вочы ззялі!