Виолетта. Александр Гаврюшкин

Виолета Божилова
        Виолетта
Александр Евгеньевич Гаврюшкин

Виолетта! Сражён я стрелою !
Прямо в сердце Амур мне попал.
Без тебя я сижу, волком вою...
Ах, Амур, для чего ты летал?

Где же ты, подскажи, Виолетта,
Обещаю тебя разыскать....
У зимы я спрошу и у лета,
А могу и соловушкой стать.

Чтобы быстро по небу промчаться,
И, однажды, к тебе прилететь.
Знаю, нужно сегодня стараться,
Чтобы завтра балладу пропеть.

Верю: ходит красавица где-то
Неземною походкой своей,
А лучи ярко-рыжего цвета
Устилают дорогу пред ней.

Виолетта, моя Виолетта!
Я сегодня пишу для тебя.
Жаль не рядом сегодня, а  где-то
Ты живёшь и не знаешь меня...

     ВИОЛЕТА
Автор : Александър Гаврюшкин
Поетичен превод: Виолета Божилова

Виолета, право в сърцето   
със стрела Амур ме прониза!
Кат' вълк вия без теб ,Виолета...
Ах, Амур,защо тъй ме ориса?


Где си ти,о, кажи ,Виолета?
Ще те     търся по   целия свят,
ще те търся и зиме и лете,
 като славей ще полетя.

  По небето ще се зарея
и, достигнал до тебе ,с любов,
знам, ще вложа сърце да излея
в песен своя любовен зов.

Вярвам, някъде, ти, хубавице,
царствено    кършиш снага,
а лъчите на ранна зорница
с златно жълти лъчи те огря.

Виолета,  моя Виолета,
теб възпявам в стиха си с тъга -
Уви, не при мен си , а гдето
други ти се любуват сега...

http://www.stihi.ru/2009/02/17/3409