Ой, мiй братику

Сергей Пикарось
Ой, мій братику, ясен соколе,
Ти чому не знав вдома спокою?
І недовго так на землі пожив,
Повела війна у степи чужі.
І недовго так на землі пожив,
Повела війна у степи чужі.

Ой, мій братику, мій ти воїне,
Чи ти сон-травою обпоєний?
Білі рученьки на дві сторони,
І клюють кістки чорні ворони.
Білі рученьки на дві сторони,
І клюють кістки чорні ворони.

Ой, мій братику, сизий голубе,
Рано Бог забрав в тебе молодість.
Ти війни пройшов шлях покручений,
В кращий світ пішов незаручений.
Ти війни пройшов шлях покручений,
В кращий світ пішов незаручений.

Ой, мій братику, ти ж мій любчику!
Полечу у степ я голубкою.
І змахну крилом над гарматами,
Хай не чинять зло, не стрілятимуть.
І змахну крилом над гарматами,
Хай не чинять зло, не стрілятимуть.

Ой, мій братику, ти ж мій красеню!
Проростеш в степу зелен-ясенем.
Я тополею стану, брате мій
Тя, соколику, обійматиму.
Я тополею стану, брате мій,
Тя, соколику, обійматиму.

Ой, мій братику, злая долечка,
Що не зоране чисте полечко.
Поросла трава скатертиною,
Полетить журба Україною.
Поросла трава скатертиною,
Полетить журба Україною.