Не заплакав - вважай, не любив

Миклош Форма
Не заплакав – вважай, не любив.
Не заплачеш – вважай, не любила.
І в сльозах є для зближення сила
та відвертості щирий мотив.

Це не значить, що треба ридать
і на шию повіситись з криком.
Та прожити роки з чоловіком –
хоч сльозинку ти мусиш віддать.

Але щойно засохне сльоза,
і розплющиш ображені очі,
губи те про кохання шепочуть,
що до сліз не вдавалось сказать...