Весна

Владимир Гайдук
Вясна

Ты смак медунічны
І прагнасць зямная
Улонне крынічкі
У квецені  мая

Ці вецер памкнецца
Мо хмарки прыбудуць
У маім усё акенцы
Натхненнем галубіш

Уся  у зорачках  неба
І вуснау салодкасць
Жаданне патрэбнасць
Красуня-малодка

Чаруеш и вабіш
Брынчыш завушнічкай
Паглядам пагладзіш
Міргнеш нібы знічка

І знікнеш міжвольна
Ці можна забыцца
Наусцяж цераз поле
Дзяўчо- небыліца