Закохаюся...

Ольга Колодуб
Закохаюся в тебе на мить,
                на хвилину,
                на час.
Закохаюся просто,
                без сумніву
                і без надії.
Дуже тяжко на серці,
             але, мов фіалки, не раз
Розквітають у теміні хворі,
                святі мої мрії.
Слухай тишу...
               В чеканні нової весни
Несподівана пристрасть
           прокралася в змучену душу.
Не кохання це, ні -
            просто є у житті моїм ти.
І з тобою тепер
          народитись і вмерти я мушу.
Ненароком причетний ти став
                до моєї біди,
А біда - я сама,
           степова недоторкана Мавка.
Мов крізь сон - тихий сум:
                "Відійди,
                відійди,
                відійди",
Та на серці жагуча любов
               розквіта тихим ранком.