Русинам-украйiнцям

Олександр Мачула
Русинам-українцям

Віками нас „брати“ гнітили,
нас мордували й розпинали,
та віру в майбуття не вбили,
а лиш сильнішими ми стали.

Нам голови стинали, крила,
на Небо душі відлітали,
ще й голодом народ морили,
та лиш сильнішими ми стали!

Нас у лихий мороз і вітер,
етапом по Сибіру гнали,
дали нам букви замість літер,
та лиш сильнішими ми стали!

Ми не ламалися, не нили
і боротьби не покидали,
в кулак свої зібрали сили
й насіння наше не сконало!

Любіте неньку Україну,
своє не зраджуйте коріння.
Хай вороги від злості згинуть
і наше проросте насіння!

26.01.2017