Гъушну шаир

Шюшеханум Керимова 2
               


               (Шамил Къазиевдиз)


Гъушну шаир!.. Гъухну чахьди пуз имбу
Гафар, цIарар, уьмрихьна вуйи лигбар,
КтIубшвиганси убгурайи хяд завуъ
Гъушну шаир. Му уьмриъ гъахьир бизар…

Такабурди хъапIну уьмур. Чиплагъ кIваз
Мяна амдру девриъ рягьятди хьундар,
Таб ватандиъ тIаъну улар уччвушназ,
Ургуб йишвхъан рякъяр гъюрайи гъулаъ.

Тепейиз дагъра шаири гъапундар,
Гъяриз нирра…Чпизкьан гъагъ айи гафар
Гъеерхьдар дагълариъ цIибра гъахьундар,
Хьиди хъана дугъан шиърар урхрудар.

Гъушну ухди… А Кьаркьул дагъ ибшури,
Ерхьуразуз Рубас ниринра ишлар...
Йитим гъабхьну дугъан  гирами Гуми,
Гъушну шаир… Гъитну шиърар ядигар…