Пророчество Рока-укр. пер

Алексей Иродиадов Гаулиш
ніякої пропаганди дохристиянських вірувань - рядки являють поетичну картину і не більш як особисті погляди!

18+ УВАГА!


орiгiнал бач отут

http://www.stihi.ru/2012/08/20/791

Пророкування Долі

Старі пісні рікою виллються:
Прадавні боги жити знову почнуть.
Тисячоліття лихе зміниться,
Якщо помилки пращурів збагнуть.
Риси і рези у волхва-пророка
Вірно передбачать людську долю;
Сили прокинуться нехай раніше строка
Так відвернуть ж ворожок волшбу.
Заново чури Перині повстануть,
В її пелюстках загоряться ватри.
Онуки Дажбожі нехай на те глянуть-
Зараз сприймуть теплоту від ватри.
Боги, що дрімали тисячоріччя
Зараз прокинувшись очі протруть.
Силою магічною нехай лихоліття
Псування і пристріту навік ізженуть.
Перун-громовержець блискавки силою
Випали тупість з рідної сторони;
Наві зароком сподоби та змилуйсь!
Роти зберігати завжди ми мали.
Мню - я почую слова зi Вiсти
Що мені відкриють прадідів Шлях.
Зараз словеса всі мої непоказні
Мене не злякають ні біси, ні жах!