Поглянь менi в очi...

Темная Лилия
Поглянь мені в очі,
Поглянь у них, любий.
Скажи, що ти бачиш?

Дивно, не так?
Чомусь там не сяють
Як раніше, зірки.
А посмішка тане,
Як сніги навесні.
Не сяють вже очі,
Тільки он, мерехтять,
Від сліз, що струмками
Все біжать та біжать.

Скажи-но, мій любий,
За що ж ти караєш?
Віддала серденько,
А ти - його краєш.

Поглянь мені в очі,
Поглянь же, коханий.
Чи достатньо ти мужній
Мені прямо сказати,
Що ти - лише граєш?

Поглянь мені в очі,
Поглянь-но, коханий.
Скажи, ще довго чекати
Загоєння рани?