Когда любовь нас посещает. Пётр Игнатович

Радко Стоянов 2
Когда любовь нас посещает,
Невзгоды сразу не видны,
Лучи сквозь тучи пробивают,
И озаряют наши сны.

И что с того, что скоротечна,
Бывает эта пелена,
Со мной останется навечно,
Твой взгляд и полная луна.

КОГАТО ЛЮБОВТА НИ ПОСЕЩАВА
Превод: Радко Стоянов

Любов когато ни пленява,
несгодите ни  не личат.
Лъчите облак преминават
и озаряват ни съня.

Какво от туй, че скоротечна
се случва тази  пелена.
Със мене ще останат вечно
и този взор, и таз Луна.