Наостанок

Владислав Сохацкий
Залишилося зовсім трохи.
Терпіння, болю, почуттів.
Я відчуваю Її близький подих.
Вона цілує. Так, як я б хотів.

І мить ту прагну розтягнути.
Момент яскравий і новий.
Коли нічого не звернути.
А ти не знаєш, як малий -

Її дарунки розгортаєш,
Про себе думаєш: "О, так..."
Як тіло слабне, відчуваєш...
Не ворухнутися ніяк.

І серце все сильніше б'ється -
Не знає, що робити з цим.
Спиняється: "Все обійдеться".
Стихає... Засинаєш з ним.
***
І вже немає далі страху.
Лиш сивий дим з вогню летить.
Вже твоє тіло - купка праху.
Твій спокій. Щастя є. Світить.