тоб не сказав з яких п р чому

Вацек Ян
І тобі не сказав з яких пір і чому
По руках і ногах я тобою пов'язаний.
Ті слова приховаю собі одному,
Хмиз палячи жаркими фразами.

Заскрипіли шестерні в мені солов'єм,
Забороняють мовчати, злість забороняють.
Задихається воля синім липким вогнем,
І біси в роботі, смола знову вариться.

Тремтить ласка і жах улітає стрілою
З обвітрених тріщин, з нудних лагідних губ.
Лихоманкою в очах їх знову вітаю,
Проростає трава крізь іссушённий труп.

Утамуй, заспокой тіло краплями воску,
Переливом долоней тонкої лози.
Дай напитися морем, дай мені просто
Бути з тобою, словом світлим зв'яжи.

Обплутай мережею днів і ночами,
Крові на білих степів покривал.
Я розріжу себе між худими плечима,
В руки тобі серце міддю віддам.