Украiномовнi сни

Сергий Труш
- Чого хочеш ти?
- Якщо можна, то щоб Бог посилав землянам лише україномовні сни!
 

Україномовні сни.


Нехай вони прийдуть та заполонять простір.
Удень, вночі, під ранок, в час фієсти чи в обідню пору.
Кривава тут у нас, щоб білою повстала постіль,
У снах, де кожен залишити мусить підлу свою нору.

Нехай у всіх форматах, навіть, - до наскальних, з кров’ю…
Динаміка та зі сценарієм сюжет, що до вподоби…
Щоб секс та смерть і все, що ми на кухнях називаємо любов’ю…
Щоб видно й чутно було … всю історію хвороби.

Казах, якут, англієць, що в Перу застряг по третєє коліно,
Японець-злидар та Обама-негр – всі, всі, всі!
І не важливо: спогади твої, майданів час чи просто «Чіполіно»,
Щоб лише мову чув у снах своїх: у всій її красі!

Ой, - що це? Про що йдеться? Що то за слова такі та рима?
«Нє понімайт!», «Вот із іт ебаут»? «Гізем»! «Хачин»!
Щоб від Аляски, через Ватікан, аж до самого Рима, -
Дізналися про Смілу, Волосянку, Луцьк та Перечин.

«Два кольори» летять з-під струн у Паганіні й балалайок
«Реве та стогне» Ніл, серед пустель туристам на біду.
Казки читають матері…  тей раз вже не до польських байок…
Учіть слова, що в ваших мирних снах… Я кращих не знайду!


03 02 2017 Поет ХХ сторіччя    с.Торгановичі вул.. Тиха, 12