Хафиз

Пакизат Фатуллаева
ГЪЕЗЕЛ

Ярдин атир, мили шагьвар, хкваш заз!
Зун кефсуз я, секин ахвар хкваш заз!

Бизар хьанвай рик1ел мелгьем эцигиз,
Хайир-хабар, гъилин кьве ц1ар хкваш заз!

Ч1емерукдай хьел ахъайна кьекьемдин
Са назлуди - кьадач за т1вар - хкваш заз!

Яргъава зун,агьил жезва гъурбатда,
Жегьилвилин ширин хуп1ар хкваш заз!

Теклифа жем сефил хьанвай виридаз,
Низ ам виже татайт1а, гар, - хкваш заз!

Пакадикай куьз рахазва, шарабчи?
Кьисметдивай заминдин чар хкваш заз!

Шезва Хафиз, ик1 вичи-вич хъукьуриз:
"Ярдин атир, мили шагьвар, хкваш заз!".

На лезгинский перевела Пакизат Фатуллаева.